Excel, Word si PowerPoint pe iPad, chiar de la Microsoft. Cum le puteti instala in varianta completa (creare si editare)

Pe scurt:

  1. faceti un cont gratuit de Office 365 Midsize Business (25 useri pentru 30 zile)
  2. Instalati aplicatiile Word, Excel si PowerPoint din AppStore si le activati cu contul creat mai sus
Microsoft a lansat ieri mult asteptatele versiuni de Word, Excel si PowerPoint pentru iPad. E un pas important facut de Microsoft in directia software-ului ca serviciu (SaaS). Noutatea consta in deschiderea platformei de colaborare online, Office 365, total catre in mod discutabil cea mai populara tableta ce a erodat puternic vanzarile de PC-uri din ultimii ani. Chiar daca Office 365 putea fi accesat si pana acum prin intermediul browser-ului, odata cu aparitia aplicatiilor dedicate apare si posibilitatea de a lucra in mod deconectat, performante mai bune precum simulte functii nedisponibile in varianta din browser, numita in instantierile ei: Excel Online, Word Online si PowerPoint Online.

 

Cu toate ca aplicatiile se pot descarca gratuit din AppStore, fara conectarea unui cont de Office 365 ce are asociat un pachet corespunzator, fisierele Word, Excel si PowerPoint pot fi doar vizualizate. Numai dupa activarea aplicatiilor cu un cont de Office 365 aveti acces la functiile de editare si creare.
Variantele de Office 365 care ofera acces complet la Excel, Word si PowerPoint pentru iPad sunt: Office 365 pentru acasa Premium, Office 365 pentru firme mici Premium, Office 365 ProPlus, Plan E3 si Plan E4, Plan Midsize Business (max 300 useri).
Pentru a incerca gratuit timp de 30 zile, va puteti crea gratuit un cont direct la Microsoft. Dupa 30 zile, pretul este 9.84 EUR / user / luna pentru primul an. In afara de Office pe iPad, pe 5 Mac-uri sau PC-uri, serviciul include si e-mail (50 GB) cu contacte si calendare partajate, documente (25 GB), site public si site-uri de echipa, precum si apeluri audio/video si videoconferinte cu pana la 250 participanti.
Apoi descarcati aplicatiile Word, Excel si PowerPoint din AppStore si le activati cu contul creat mai sus.